Sauswerk

Wat is sauswerk?

Sauswerk is simpel gezegd het verven van muren en plafonds. Dus doorgaans geen ingewikkeld schilderwerk zoals deuren en kozijnen, maar grote oppervlakken waarbij er in redelijk hoog tempo veel meters geschilderd kunnen worden.

Zien de muren en/of plafonds er niet zo goed meer uit? Bijvoorbeeld omdat ze verkleurd zijn door gebruik of rook? Dan is het tijd om te sauzen. Je zult zien dat je huis er enorm van opknapt en weer een heerlijk plek is om te zijn. Het verschil is zo groot dat het echt een andere ervaring is om thuis te zijn.

Twee manieren om te sauzen

Sauzen kan op twee manieren, namelijk met de verfroller of met een verfspuit.

Traditioneel sauswerk

Sauswerk met verfroller en een stok wordt ook wel traditioneel sauswerk genoemd. Deze manier van werken is arbeidsintensiever en daardoor soms iets duurder. Deze manier van sauzen brengt wel een risico met zich mee. Zo ontstaan er sneller strepen en banen op je muren. Dat wil je niet, daarom is het verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Deze zal ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

Het sauzen met verfroller heeft wel een groot voordeel. Er komt altijd een lichte structuur op de muur. Hoewel dat best mooi is zorgd deze structuur er ook voor dat andere oneffenheden in de muur niet op meer opvallen. Een win-win situatie dus!

Latex spuiten

Zoals gezegd wordt het spuiten van muren en plafonds vooral gedaan bij grote oppervlakken. Het groote voordeel van deze manier van sauzen is dat dit het meest egale resultaat geeft. Er komt geen extra structuur op de muur bij dit type sauswerk. Hierdoor is het wel extra belangrijk dat de ondergrond geen oneffenheden bevat. Dit valt bij spuitwerk namelijk extra op. Het is dus zaak om beschadigingen en oneffenheden van te voren te repareren.

Naast een egaler eindresultaat is spuitwerk doorgaans sneller, hierdoor kan de prijs iets lager liggen.

Het is bij spuitwerk ook belangrijk om alles wat niet gespoten dient te worden goed af te plakken. Er kan hierbij namelijk ook een soort nevel ontstaan die een laag achterlaat op onbedekte oppervlakten.